Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to vše začalo.

Vznik a činnost Spolku Krakonoš o.s. 

Jak to vše začalo:

      V roce 1996 si parta mladých lidí zde z Černého Dolu (včetně mne) řekli , že je velká škoda ,že již mnoho let nikdo neuspořádal příchod pána hor Krakonoše.A tak jsme se jednoduše v březnu rozhodli,     že se pokusíme obnovit tradici u nás v obci přímo klasickou.Faktem bylo,že se již kvapem blížil konec zimy a tudíž času moc nezbývalo, ale snad proto jsme se do toho vrhli s takovou chutí. Vždyť poslední trochu rozumný termín připadl na 23.března a to bylo za 14 dní.Starostí s touto akcí bylo plno. Neznalí věci a navíc bez materiálního zabezpečení jsme si naložili skoro nadlidský úkol ,během 14 dnů vše zorganizovat a zajistit. Naposledy se něco podobného dělo asi před 10 lety a nikdo už vlastně nevěděl co a jak. Po dvou týdnech domluv nad průběhem akce,vysilujícím shánění věcí a modlení se k počasí, mohla celá akce vypuknout.

      Jelikož se akce vydařila a nám se toto počínání i přes všechny útrapy líbilo, dohodli jsme se ,že obnovíme  další tradiční akce například Pálení čarodějnic, Sáňkařské závody ,Dětský den s branným závodem a pokusíme se vytvořit i nové a toto vše udržet. Ale chtěli jsme si to dělat po svém a oficiálně.Proto jsme přistoupili k ,pro nás tak velmi významnému kroku, založení SPOLKU KRAKONOŠ. Po zhotovení návrhu stanov jsme tyto spolu s žádostí o registraci odeslali  na  MV ČR,  kde  jsme  byli 7.6.1996 zaregistrováni jako občanské sdružení pod názvem "SPOLEK KRAKONOŠ".         

      A tak se naše činnost mohla rozjet naplno. Vymysleli jsme nové akce jako jsou letní Pivní den , novoroční nohejbalový turnaj , jarní Dětský maškarní ples a Krakonošova taneční zábava a snažíme se toto vše v různých termínech pořádat již 15 let, ale nesmíme opomenout, že také za nemalého přispění městysu Černý Důl a podnikatelů v Černém Dole a okolí.

      Spolek má v současné době 16 členů (nadšenců) a všichni doufáme ,že se naše členská základna ještě rozšíří abychom mohli naše zkušenosti předávat dál , a tak naše počínání mělo smysl.

      V Černém Dole 19.3.2011 

                                                                            Člen správní rady spolku

                                                                                              JOSEF PÁNEK